Trener rukometaša Nexea Kasim Kamenica nije bio zadovoljan nakon uvjerljivog poraza koji je njegova ekipa pretrpjela od Izviđača, u okviru 8. kola SEHA lige. U razgovoruza medije, bivši se selektor naše rukometne reprezentacije osvrnuo i na debakl naih rukometaša na startu kvalifikacija za EP.

- Gledao sam utakmicu protiv Srbije, gdje se selektor Marković odlučio za neobično mali fond igrača što je malo neobično kad se igra u ritmu srijeda - subota. Na pet je pozicija odigrao utakmicu bez alternativa, a kao forsirali su brz rukomet. Smatram da oba Burića (Beanjamin i Senjamin, golman i pivot Izviđača) trebaju imati bolji tretman u reprezentaciji. No, ipak, to je posao selektora.

Loši rezultati su nas zadesili, uprkos činjenici da dosta naših reprezentativaca igra u inostranstvu, u respektabilnim klubovima... 

- Kadra ima, ali cjelokupna klima i organizacija u Savezu je na lošem nivou. A, to diktira i ponašanje reprezentativaca kad dođu na okupljanja. Kažem, odvojen sam od toga prije par godina na nekorektan način i jednostavno ne želim praviti nikakve analize, ima se ko o tome brinuti, poručio je Kamenica.
Leave a Reply.