Picture
Izviđač je do druge pobjede došao u BiH derbiju protiv Sloge iz Doboja. Iako bez Malinovića i Kolovrata, od početka utakmice Skauti zauzimaju čvrst gard i imaju vodstvo , napad je funkcionirao odlično i već tada se mogla stvoriti osjetna prednost, ali nekoliko promašenih zicera je omogućilo gostima da nakratko preuzmu vodstvo u 14. minuti.

3 minute kasnije na semaforu je stajalo 9:9 kada su domaći složili nekoliko dobrih obrana iz kojih su se rađale kontre i polukontre te je napravljena serija 5:0. Golom Matage na odmor se odlazi pri rezultatu 16:11.

U nastavku Izviđač nastavlja gdje je stao, Zeljić preuzima inicijativu u napadu i neumoljivo trese mrežu Sloge, u tim trenucima je bio nezadrživ. Skauti imaju potpunu kontrolu susreta, a mali tračak nade se gostima ukazao u 36. minuti kada u duelu Zeljića i Vukičevića potonji uz glasan krik teatralno pada.

Cijela situacija je izgledala pomalo groteskno i izazvala podsmjeh većine prisutnih, ali suci neshvatljivo daju izravni crveni karton Zeljiću na opće čuđenje, čak i samih gostiju. Sloga je pokušala smanjiti razliku, ali Skauti su bili spremni na sve njihove taktičke varijante i uz inat koji je u ekipi pobudilo Zeljićevo isključenje vrlo brzo prelamaju utakmicu serijom 6:0 koju zaključuje Paponja u 50. minuti.

Utakmica u mirnim vodama je omogućila Puljeviću da u igru uvede šesnaestogodišnje Hrstića i Nižića te nešto starijeg Botu koji su pri ulasku dobili ovacije, a opravdali su ih iznimnom borbenošću i s nekoliko lijepih poteza u napadu.

Kod gostiju najbolji Vukičević s 8 golova, kod domaćih Burić i Paponja po 7, Zeljić 6 za 20 minuta igre, ali pohvale zaslužuje cijela ekipa koja je s nova tri boda uhvatila priključak s ostatkom lige i popravila atmosferu pred sljedeće kolo koje je na rasporedu već sljedeću subotu kada u Ljubuški dolazi Tatran iz Prešova. Utakmica je na rasporedu u 20 sati.

Ljubuški, 13.10.2012. godine.
Gradska športska dvorana. Gledatelja 500.
Suci: Dimitar Mitreski i Blagojče Todorovski (Makedonija).
Nadzornik: Pero Marić (BiH).

HRK Izviđač Mi Grupa: Burić (5 obrana) , Paradžik (2 obrane), Buljubašić 1, Zeljić 6, Bošnjak 1, Herceg 3, S. Burić 7, Boto 1, Vidović 1, Boras 1, Ereš 2, Hrstić, Nižić 1, Paponja 7, Mataga 2.
Trener: Ilija Puljević.

RK Sloga: Dejanović (9 obrana), Đurić (5 obrana), Trišić, Biljaka 4, Vukičević 8, Šijaković, N. Bosić 3, Memišević, Stanković 1, Čakić 2, Panić 6, Marčeta 2, Beljić, Spasojević, B. Bosić.
Trener: Aleksandar Dukić
Sedmerci: Izviđač -, Sloga 5/6
Isključenja: Izviđač 6, Sloga 6 minuta.

Leave a Reply.