Picture
Nakon uzbudljivih i kvalitetnih utakmica i ugodnog druženja, završen je omladinski rukometni turnir „Mostar 2012”, na kome su, pored domaćina Veleža, učestvovali timovi iz Međugorja, Čapljine, Jablanice i Ljubuškog.Prvo mjesto pripalo je Izviđaču, drugi su Čapljinci, na trećem mjestu je domaćin Velež, četvrti su rukometaši Međugorja, dok je Turbina zauzela peto mjesto.

U prvoj utakmici turnira, igrali su Međugorje i Čapljina. Čapljinci su bili bolji tokom cijelog susreta, te su slavili 27:17. Najbolji pojedinac u ekipi pobjednika je bio Antonio Matić sa 10 postignutih golova, dok je Miletić kod Međugorja, takođe, postigao 10 golova.

U drugoj utakmici turnira, sastali su se domaćini turnira, RK Velež i Turbina iz Jablanice. Mostarci su sa 27:11 savladali gosta iz Jablanice.

U trećoj utakmici, pa možda i finalu prije finala, RK Velež sastao se sa HRK Izviđač iz Ljubuškog. Nakon dosta neizvjesne utakmice, te dosta preokreta, slavili su Ljubušaci. Rezultat je na kraju glasio 23:21. Najbolji kod pobjednika bio je Hrstić sa 6 golova, dok je najbolji pojedinac utakmice Medar sa 7 golova.

Izviđač je pokazao svoju superiornost i u utakmici protiv Turbine. Slavili su rezultatom 27:17.

U utakmici za treće mjesto, sastali su se HRK Međugorje i domaćin turnira. Mostarci su ostvarili zasluženu pobjedu rezultatom 19:15.

U finalnoj utakmici, sastali su se ekipa Čapljine i Izviđač Ljubuški. Rezultatom 23:20, Ljubuškaci su opravdali ulogu favorite na turniru. Najbolji pojedinac u finalnoj utakmici bio je Mandić sa 7 golova.

Najbolji igrač turnira je Leonardo Pavičić, igrač Izviđača, dok je za najboljeg golmana proglašen Aldin Jelovac, golman Veleža.

Amar Denjo, trener Veleža, bio je zadovoljan prikazanom igrom svoga tima.

„Ovaj turnir nam je poslužio kao generalna provjera pred međunarodni rukometni turnir koji će se igrati u Međugorju. Zahvalio bih se portalu NovaSlobodai na medijskom praćenju turnira”, kazao je Denjo.


 
Leave a Reply.