Naš reprezentativni golman Adnan Šabanović, službeno je predstavljen danas kao novi igrač španskog rukometnog kluba Atletico Madrid.

U pratnji predsjednika Uprave kluba, Luisa Miguela Lopeza, Šabanović se na predstavljanju zahvalio na ukazanom povjerenju koje je dobio potpisom za Atletico.

"Prihvatio sam bez razmišljanja ponudu koju sam dobio iz kluba. San svakog rukometaša je potpisati za klub kakav je Atletico Madrid. Žao mi je samo što sam došao u okolnistima kakve trenutno jesu. Naravno, želim ovom prilikom poželjeti mom kolegi Joseu Javieru Hombradosu što brži oporavak. Ja sam sportista i znam šta znači takva ozljeda", kazao je Šabanović, kojem su se otvorila vrata Atletica nakon ozljede golmana  Hombradosa.

Šabanović je kazao da je svjestan da će mu konkurencija biti kapiten španske rukometne reprezentacije i da osjeća mali pritisak, ali da se isto tako nada da je dovoljno iskusan da to prevlada i da će ispuniti očekivanja trenera i navijača.

"Zadovoljni smo i sretni što je golman poput Šabanovića došao u naše redove. Poznajemo njegove kvalitete jako dobro, pokazivao ih je u klubovima za koje je do sada igrao", izjavio je predsjednik Atletica Luis Miguel Lopez.

Šabanović može igrati u ligi ASOBAL, ali ne i u Ligi prvaka, barem do januara, kada počinje drugi krug takmičenja. Naravno, ako Atletico izbori plasman dalje iz grupne faze takmičenja. 

Leave a Reply.