Picture
» Naš tim ponovo je na okupu i u novu sezonu punu izazova kreće sa znatno izmijenjenom sastavom koji predstavlja spoj mladosti i iskustva.
U Borac m:tel su stigla tri nova imena: Igor Rađenović, Banjalučanin sa bogatim internacionalnim iskustvom koji igra na poziciji lijevog beka, desno krilo Damir Delić dolazi iz Izviđača, dok je Elmir Građan sada već bivši pivot Goražda. Novi šef struke Zoran Trninić na raspolaganju će imati i omladince Nevena Crnogaću, Marka Zorića, Srđana Petrovića i Milanka Latinovića, dok iz Škole rukometa "Golić - Šarić" stiže trio Milan Glumičić, Goran Daničić i Stefan Grujić. Tu su i starosjedioci Srđan Trivundža, Bojan Ljubušić, Branislav Obradović, Mirko Mikić, Igor Mandić, Đorđe Ćelić, Mirza Haseljić, Nikola Tešić, Stefan Janković, Filip Vranješ i Nemanja Bezbradica, dok status Marija Blaževića još uvijek nije definisan. Sa timom će u početku trenirati još nekoliko mlađih igrača koji će imati priliku da se nametnu stručnom štabu.
- Do starta sezone imamo šest i po sedmica, što je dovoljno vremena da se pripremimo. Nadam se da nećemo imati problema sa uigavanjem i da ćemo spremni dočekati prvo kolo EHF Kupa protiv ekipe BESA Familja. Naše ambicije su da pođemo tu prepreku i da dostojanstveno prezentujemo Borac, Banjaluku, Republiku Srpsku i BiH. Takođe, ostajem pri tvrdnjama da ova ekipa ima potencijal da ostane u vrhu bh. rukometa - jasan je bio naš strateg Zoran Trninić.
Šef struke "crveno-plavih" je naglasio da će tim odraditi pripreme u gradu na Vrbasu, tokom kojih će odigrati petnaestak kontrolnih mečeva.
- Na raspolaganju imam dosta igrača, a taj broj će se vremenom smanjivati. No, nakon prve faze rada neće, jer moramo testirati sve rukometaše i vidjeti ko nam može pomoći. Ko ispadne iz konkurencije, neće biti za stalno precrtan. Moja ciljna grupa je 16, 17 igrača koji će iznijeti najveći teret sezone - dodao je Trninić.
Sportski direktor Goran Malić je izrazio zadovoljstvo što će u ekipi biti iskusniji igrači poput Obradovića, Trivundže, Mikića, Rađenovića i Ljubišića.
- U timu je i dosta mladih igrača. Želja nam je da u ovoj sezoni napravimo filter za budućnost, pa se nadam da će mnogi od novajlija uspjeti da iznesu breme Borca na svojim plećima. Sljedeće godine ćemo vidjeti da li smo uspjeli - naglasio je Malić.
Prvu provjeru bh. vicešampioni imaće u petak, kada im na noge dolazi Derventa, dok će 8. i 9. avgusta u "Boriku" gostovati hrvatski Nekse.
  

Leave a Reply.