Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je dva poraza na samom otvaranju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, tako da je već sada izvjesno da naše reprezentativce nećemo gledati na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.Međutim, pored poraza bosanskohercegovačku javnost je još više zabolio odnos pojedinih reprezentativaca prema nacionalnom dresu. Tako je iskusni Adnan Harmandić u 50. minuti susreta sa Srbijom odbio ući u igu, što svakako nije potez za pohvaliti.

"Ne mogu opisati koliko mi je žao zbog neprimjernog postupka, zbog svega što se desilo i zbog razočarenja koje sam uzrokovao reprezentaciji i našim navijačima. Nisam nikakav egoista, jako sam vezan za nacionalni tim, ali dugo se vremena razočarenje kupilo u meni i jednostavno sam pukao", u razgovoru za Sport između ostalog je istakao Harmandić.

"Atmosfera u reprezentaciji odavno nije onakva kakvom se predstavlja u javnosti. Sve bi bilo u redu dok pobjeđujemo, no, nažalost, uz ovu reprezentaciju posljednjih godina se vežu samo loši rezultati, ali i razni skandali. Istina, imamo vrhunske uslove, na nas se troši novac od sponzora, države, a to se ne vraća. Stvoren je jedan loš imidž. Svega je bilo. Da budem jasan, radio je ko je šta želio, odbijali su se pozivi, na okupljanje je dolazio kad je ko želio, a kada se sve završi na udaru kritika nađe se kompletan tim. Ja to ne mogu više trpjeti, niti slušati", između ostalog za Sport dodaje Harmandić.

Novinara Sporta interesovalo je šta se dešavalo u svlačionici nakon susreta sa Srbijom.

"Izvinio sam se saigračima zatim Smaji Karačiću i Mirzi Muzuroviću, dvojcu koji nešto radi za ovu reprezentaciju. Rekao sam im kako ne mogu više ovako i kako se na nikoga ne ljutim. Karačić me je prethodno, sasvim opravdano, iskritizirao pred svim igračima. Vidim da je dao izjavu kako su vrata reprezentacije za mene zatvorena, a ja samo mogu poručiti kako ne mislim da sam se ovim oprostio. Ako im trebam, tu sam", govori Harmadić i dodaje:

"Mislim da je Markovićev problem, ali i problem njegovih prethodnika, u samom odabiru igrača. Iako su neki i ranije izražavali nezadovoljstvo, selektori od njih nisu odustajali. Po meni nema nikakve logike pozivati nekog ko se osjeća nezadovoljnim, a ne obaviti s njim prethodno razgovor. Što će vam neko nezadovoljan u ekipi".

"Žalosno je što ću ovo reći, ali ova selekcija nije pravi primjer mladim momcima koji dolaze, poput Vražalića, Panića, Malinovića, Burića. Oni su ti u koje treba ulagati i s kojima selektori svakodnevno trebaju da razgovaraju o svemu. Time se sve rješava, a to je ono na čemu treba da poradi ovaj stručni štab na čelu s Markovićem", zaključio je Harmandić.
Leave a Reply.