Picture
Nema više nikakve dileme, rukometaši Borac M:tela igraće SEHA ligu naredne sezone. Potvrdio je to  Igor Babić, prvi čovjek banjalučkog kluba.

"I pored činjenice da čelnici SEHA lige još nisu pronašli generalnog sponzora, donijeli smo odluku da igramo u regionalnom takmičenju", kaže Babić i nastavlja:

"Računica je prosta, u ligi će učestvovati deset klubova, znači imaćemo devet gostovanja. Za dva nećemo morati da snosimo troškove, to su utakmice protiv Tatrana i Bresta iz Meškova, a dva gostovanja ćemo imati u BiH, u Doboju i Ljubuškom. Da smo igrali samo Ligu BiH, imali bismo znatno više gostovanja, što znači da će nam troškovi takmičenja u SEHA ligi biti neznatno skuplji."

Kako sada stvari stoje, Borac M:tel bi, ipak, ove sezone mogao da ima neplanirane troškove. Naime, ako Banjalučani preskoče prvu evropsku prepreku zvanu Besa Familja sa Kosova, direktno će se plasirati u grupnu fazu Kupa EHF, jer je njihov naredni protivnik, slovenački Cimos, dobio pozivnicu da učesvuje u kvalifikacijama za Ligu šampiona zbog odustajanja danskog Kopenhagena. Dakle, realno je očekivati da će Borac M:tel zaigrati u novoformiranom evropskom takmičenju, koje je nastalo spajanjem starog Kupa EHF i Kupa kupova.

 I pored činjenice da čelnici SEHA lige još nisu pronašli generalnog sponzora, donijeli smo odluku da igramo u regionalnom takmičenju, rekao Babić

"Šta da radimo, moraćemo nekako da se snađemo i potražimo dodatna sredstva, ali o tom-potom", istakao je Babić i naglasio da će konkurs za direktora kluba biti uskoro raspisan:

"Ostavka Borisa Đoge je usvojena, tako da je on sada vršilac dužnosti direktora i ostaće na toj funkciji dok ne bude imenovan novi."

Sportski direktor Banjalučana Goran Malić smatra da Borac treba da se pojača sa dva-tri rukometaša.

"Šef stručnog štaba Zoran Trninić i ja ćemo održati sastanak sa predsjednikom kluba i vidjeti šta možemo da uradimo po tom pitanju. U glavi već imam tri imena koja bi u ovom trenutku mogla da pojačaju naše redove", izjavio je Malić.

Za razliku od Borac M:tela, Metaloplastika neće učestvovati u SEHA ligi, što znači da će nova sezona regionalnog takmičenja proći bez srpskih klubova (ranije odustala i Vojvodina).

"Situacija je takva kakva je. Nismo uspeli da zatvorimo finansijsku konstrukciju, pa bismo se našli u teškom položaju. Uz to je i naš savez zamrzao status u SEHA. Mi bismo jedini igrali i domaće takmičenje, a za to bi nam trebao veći fond igrača, troškovi bi bili veći, a garancija nikakvih nema", rekao je Mile Isaković, sportski direktor Metaloplastike.

Nova sezona SEHA lige počinje 15. septembra, a prvi Borčev rival biće Nekse.

22,3godine prosječno je stara sadašnja ekipa Borca. Najstariji igrač je Igor Rađenović koji ima 34 godine, a najmlađi Neven Crnogaća sa 16.

Učesnici SEHA lige

Zagreb CO  (Hrvatska)

Nekse(Hrvatska)

Borac M:tel  (BiH)

Sloga Doboj(BiH)

Izviđač MI grupa   (BiH)

Lovćen        (Crna Gora)

Metalurg      (Makedonija)

Vardar         (Makedonija)

Tatran          (Slovačka)

Brest Meškov (Bjelorusija)


Leave a Reply.