IME I PREZIME: Saša Puljizović
DATUM ROĐENJA: 22.12.1989 g
POZICIJA: Srednji bek
EKIPA: RK DERVENTA DerventaSaša Puljizović srednji bek  RK Derventa Derventa


 

Saša Puljizovićje član je RK DERVENTA iz Dervente,te je standardni prvotimac ovog kluba.Sa Sašom smo razgovarali o RK DERVENTI i premijer ligi-

BH RUKOMET:Ekipa RK DERVENTE je počela premijer ligu porazom od Krivaje u Zavidovicima.RK DERVENA ima dva poraza i dvije pobjede .Vaš komentar o tim utakmicama?

Saša Puljizović:Da, otvorili smo prvenstvo porazom od Krivaje  iako smo jako dobro otvorili utakmicu , medjutim drugo poluvrijeme smo odigrali dosta losije i tu utakmicu smo izgubili ,ali Zavidovici su grad rukometa i svima je poznato koliko je „vruc“  teren u Zavidovicima te da je tamo  i mnogo jacim ekipama jako tesko osvojiti bodove . Zato smatram da je ovakav pocetak prvenstva sasvim realan za nas mladi tim .


BH RUKOMET:U sljedećom kolu gostujete Gračanici.Kakve su šanse RK DERVENTE u Gračanici,stim da ste igrali u RK.Gračanici prošlu polusezonu?

Saša Puljizović:Gracanica je imala jako tezak raspored na otvaranju sezone , kada jos tome dodate i to da nisu igrali u svojoj dvorani zbog suspenzije, vidite da samo jedna pobjeda i nije realna slika kvaliteta RK Gracanice.

U Gracanicu dolazimo da se nadigravamo ,  poslusamo  savjete naseg trenera te sa takvim pristupom odigramo dobru utakmicu .

Znamo sve njihove dobre i lose strane , i spremni ulazimo u taj susret da se nadigravamo .

Zato pozivam Gracanicku publiku,koja zna rukomet, da dodje na utakmicu i nadam se uziva u lijepoj rukometnoj predstavi , a neka bolji osvoji bodove .


BH RUKOMET:Ko je po vama najveći favorit za osvajanje premijer lige?

Saša Puljizović:Po mom mišljenju favorit za osvajanje premijer lige je .

Mislim da je liga dosta izjednacena , da svako svakoga moze dobiti i da izrazitog favorita za osvajanje titule nema !

BH RUKOMET:Može li RK DERVENTAovu sezonu proći u doigravanje,u borbu za prvaka BiH?

Saša Puljizović: RK Derventa je zdrava sredina , i mi igraci imamo sve uslove za napredovanje . Imamo mladu ekipu, koja hoce da uci i napreduje .Idemo od utakmice do utakmice , da odigramo najbolje sto mozemo ,borbeno i hrabro . Jako dobro treniramo i iz utakmice u utakmicu cemo biti sve bolji i uigraniji.


BH RUKOMET:.RK Derventa je prošlu sezonu završila na 8  mjestu na tabeli,kakva su očekivanja ove sezone?


Saša Puljizović: Svi igraci su jako ambiciozni ,maksimalno treniramo i pokusavamo da sto vise savjeta trenera prenesemo na teren kako bi ostvarili  bolje rezultate. Tako da smatram da cemo svojim zalaganjem i zalaganjem svih ljudi u klubu kao i  podrskom nasih navijaca uspjeti ponoviti rezultat od prosle godine , a zasto i ne napraviti korak dalje .Liga je duga i ocekuje nas u svakom slucaju dosta uzbudjenja . 


ZAHVALJUJEMO SE SAŠI PULJIZOVIĆU NA RAZGOVORU.
Leave a Reply.