Ime i Prezime:Admir Ahmetašević
Datum rođenja:05-06.1994.g Gračanica
Ekipa za koju nastupa:RK GRAČANICA Gračanica
Pozicija: GOLMAN


Admir Ahmetašević je član je RK GRAČANICA iz Gračanice,te nastupa za juniorsku reprezentaciju BiH.Sa Admirom smo razgovarali o RK GRAČANICI i premijer ligi,reprezentaciji,...

BH RUKOMET:Ekipa RK GRAČANICE slabo je počela premijer ligu.Izgubili su dvije utakmice u prvenstu i jednu u kupu.Vaš komentar o tim utakmicama?

Admir Ahmetašević:  Mislim da bi te utakmice trebali ostaviti iza sebe, ekipa je izašla iz pripremnog perioda i nismo dobro posložili svoje redove, što je prouzrokovalo lošu igru i rezultat. Ekipa se polako uklapa i mislim da će u nastavku prvenstva to sve bolje izgledati

BH RUKOMET:U sljedećom kolu gostujete Prijedoru.Kakve su šanse RK GRAČANICE u Prijedoru?

Admir Ahmetašević:Što se tiče utakmice sa Prijedorom, mislim da imamo šanse da dobro prodjemo, smatram da smo dobra i veoma borbena ekipa koja moze svakoga u premier ligi pobjedit, zašto ne i Prijedora.


BH RUKOMET:Ko je po vama najveći favorit za osvajanje premijer lige?

Admir Ahmetašević: Po mom mišljenju favorit za osvajanje premijer lige je ekipa Gradačca.


BH RUKOMET:Može li RK GRAČANICA ovu sezonu proći u doigravanje,u borbu za prvaka BiH?

Admir Ahmetašević:  Zašto ne, sve je moguće, i sve je do ekipe, ako budemo ulazili 100% u svaku utakmicu, davali sve od sebe, borili se, mogli bi daleko dogurati.

BH RUKOMET:Nakon juniorske reprezentacije dobili ste i poziv za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine,kakva su tvoja očekivanja?

Admir Ahmetašević:Prije svega, ja sam prezadovoljan pozivom u A reprezentaciju, potrudit ću se da to opravdam i dokažem da vrijedim. A moja očekivanja su dobra atmosfera, dobri treninzi i plasman BIH na Evropsko prvenstvo 2014.g u Danskoj.

BH RUKOMET:.Da li reprezentacija BiH može proći na EP 2014. u Danskoj?


Admir Ahmetašević:Naša reprezentacija pod vodstvom selektora Dragana Markovića je zaslužila da prođe na EP u Danskoj,mislim da ce svaki igrač dati svoj maksimum i više od toga da ostvarimo to za svoju zemlju.
Leave a Reply.