Nakon odbijanja da uđe u igru na utakmici protiv Srbije, Adnan Harmandić je bacio veliku sjenku na svoj dosadašnji doprinos rukometnoj reprezentaciji BiH. O stanju u državnom timu razgovarali smo s generalnim sekretarom Rukometnog saveza BiH Smajom Karačićem.

“Ovim činom Harmandić je sam sebe odstranio iz reprezentacije. To nije ponašanje dostojno reprezentativca, naročito onog koji je već u godinama i trebao bi znati šta je kodeks ponašanja”, smatra Karačić.

Harmandić je reprezentaciji dao mnogo toga kao igrač i čovjek - što se neće zaboraviti, poručio je Karačić. Ipak, upravo zato što je dugo u reprezentaciji od njega se očekivalo bolje ponašanje. “Naša juniorska reprezentacija je bila na ovoj utakmici, spremamo se za Svjetsko prvenstvo i on bi trebao biti uzor mlađima u ponašanju i igri”, kaže generalni sekretar Rukometnog saveza BiH, i dodaje: “Nije to trebao napraviti. Dobar je dečko, međutim, napravio je glupost. Nisam siguran ni iz kojeg razloga.”

Karačić je istaknuo da je Harmandić ovim postupkom poručio da više ne želi igrati za reprezentaciju.

Rukometna bh. reprezentacija je u prva dva kola doživjela poraze od Austrije (35:24) i Srbije (21:24), te izgubila realne šanse za plasman na Evropsko prvenstvo u Danskoj naredne godine.

“Selektor sa stručnim štabom treba analizirati posljednja dešavanja. Reprezentaciju bi trebalo podmladiti već u ovom kvalifikacionom ciklusu", zaključio je Karačić.
Leave a Reply.