Picture
Rukometni klub Bosna BH telekom iz Sarajeva, nekadašnji višestruki šampion BiH, u nastupajuću sezonu Premijer lige BiH ulazi sa samo jednim ciljem, a to je da afirmiše mlade igrače iz sopstvene škole, ali i cijele BiH.

Finansijska kriza koja je "studente" zahvatila sredinom prošle sezone potpuno je promijenila kurs kluba, koji se okrenuo mladim igračima. Ekipu će ove sezone sa klupe voditi nekadašnji igrači Bosne Zuhdija Korkarić i Fuad Malagić.

"Zaista imamo lijepu grupu mladića na okupu. Sve su to momci željni znanja i rada. Stvarno su besprijekorni na treninzima. Imaju disciplinu i mislim da se možemo nadati dobroj sezoni. Novajlije su se dobro uklopile u novu sredinu, tako da sam zaista zadovoljan. Mislim da imamo jedan fino ukomponovan tim koji bi za dvije ili tri godine mogao dostići svoj zenit. Ove sezone želimo da afirmišemo naše mlade igrače, posebno mlade reprezentativce BiH koje naredne godine očekuje Svjetsko prvenstvo u našoj zemlji. Naravno, to ne znači da će rezultat biti u drugom planu. Nadamo se da opstanak neće doći u pitanje i očekujemo plasman u sredinu tabele. Ne bi bilo neočekivano ni da iznenadimo već ove sezone pa uđemo u borbu za plasman u Ligu šest, što bi bila velika stvar za naše momke", kaže Zuhdija Korkarić, šef struke sarajevskih "studenata".

U prvom kolu Premijer lige BiH Sarajlije će u nedjelju ugostiti Konjuh iz Živinica u jednom od derbija kola.

"Čeka nas jako teška utakmica odmah na startu. Konjuh je ekipa koja je dosta dugo na okupu. Također, imaju dosta mlad tim, ali i nekoliko iskusnih pojedinaca, tako da će biti teško doći do bodova", zaključio je Korkarić.


Leave a Reply.