Picture
Izabranici trenera Almira Amitovića ostvarili su sigurnu pobjedu protiv ekipe Gračanice i izborili plasman među deset najboljih timova u Bosni i Hercegovini koji će nastaviti takmičenje u borbi za osvanje naslova pobjednika Kupa 
U prvom nastupu pred svojim navijačima u renoviranoj dvorani u Kaknju, u dvoboju protiv solidne ekipe Gračanice, rukometaši Kaknja pružili su veoma dobru igru i zasluženo slavili. Gračanica je prva došla u vodstvu, Kakanj je već u sljedećem napadu izjednačio, a zatim preuzeo domninaciju i sve do 25. minute imao prednost od dva,pa čak i tri gola razlike. Gosti su prvi put izjednačili tek u 25.minuti(12:12) i na odmor se otišli s neriješenim rezultatom(16:16).

U drugom poluvremenu igrači Kaknja djeluju još sigurnije, čvršće , borbenije i efikasnije. Golman Šestović odbranio je par zicera, razigrali su se Nedžad Zaimović i Amel Burzić, koji se kao šilo probijao kroz odbranu Gračanice i davao golove kao od šale.Upravo njima pripadaju najveće zasluge za ovaj trijumf, premda ne treba zanemariti učinak i ostalih igrača, posebno Dine Sabljakovića i pivota Ekinovića,koji su proradili u drugom dijelu igre. Aplauze raspoložene publike pobrao je i rezervni golman Adnan Fejzović koji je u ključnim trenucima, kada je Kakanj u završnicu ušao s igračem manje, imao tri fenomenalne odbrane.

Pobjeda rukometaša Kaknja je potpuno zasluženo. Poražena je iskusnija i uigranija ekipa Gračanice, u čijim redovima su se istakli bek Husein Salkić sa 8 i lijevo krilo Alen Ovčina sa 7 pogodaka.

Igra, zalaganje i odnos igrača Kaknja daje nam za pravo da konstatiramo da ova ekipa ima znanja, kvaliteta i potencijala i da ćemo i u prvenstvenim susretima u Kaknju gledati dobre rukomedtne predstave i pobjede pulena trenera Almira Amitovića.

Ovaj uspjeh je tim veći i značajniji ako se ima u vidu činjenica da su rukometaši Kaknja u novu sezonu ušli bez treninga u dvorani i dovoljnog broja kontrolnih utakmica, odnosno da im je ovo bio prvi nastup u renoviranoj dvorani, koja blista punim sjajem i sigurno će u sljedećim nastupima biti još punija.

Kakanj - Gračanica 32:29

Sportska dvorana u Kaknju. Gledalaca 300. Sudije: Vlado Zeljko i Nermin Salkanović(Zenica). Delegat Senad Štitkovac (Sarajevo).

KAKANJ: Šestović, Fejzović, Bjelopoljak, Delić, Tukulić, Rojo, Hrgota, Karahasanović 1, Velispahić 1, Ekinović 3, Duraković 1, Sabljaković 4, Burzić 13, Ivanišević 2, Demirović 1, Zaimović 6. Trener Almir Amitović.

GRAČANICA: Okanović, Spahić, Salkić 8, Alibegović 1, Saračević 1, Mehinović 2, Osmanhodžić 4, Hasić, Ovčina 7, M.Ferhatbegović 2, Mulahalilović, E.Ferhatbegović 3, Sarajlić, Kuduzović 1.Trener: Jasmin Mrkonja.
 
Leave a Reply.