Picture
Izabranike Dragana Markovića u srijedu čeka težak dvoboj u prvom kolu protiv Austrije u Linzu. Ipak, atmosfera i raspoloženje  u našem taboru daju nam za pravo da se nadamo povoljnom rezultatu, iako se daju mnogo veće šanse domaćinu, a tako kažu i kladionice.

Bh. rukometaši su odradili već dva treninga u Tips Areni koja prima oko 7.000 gledalaca.

„Upravu su igrači na sastanku, a kasnije imamo još jedan trening. Pravi se analiza gledaju utakmice naših protivnika. Ono što je bitno, atmosfera je odlična, zdravstveni bilten povoljan. Horni smo i spremni“, kaže za SCsport iz Austrije, direktor naše reprezentacije Mirza Muzurović.

Ono što može biti naša prednost što austrijski mediji vide Austriju kao velikog favorita u sutrašnjem meču koji počinje u 20.25 sati uz direktan TV prenos na BHT1.

„Koliko vidim, ono što piše jeste da imaju velika očekivanja. Imam osjećaj da su nas podcijenili. Oni su izvučeni iz drugog jakosnog šešira, imali su zapažen nastup prije dvije godine. Imaju svoja očekivanja, ali i mi svoja. Napokon je vrijeme da kvalifikacije otvorimo povoljnim rezultatom. Ukoliko naši igrači daju maksimum i ostave srce na terenu, rezultat neće izostati“, kazao je Muzurović, koji očekuje i veliku podršku naših navijača u Linzu.

Leave a Reply.