Picture
Danas je u klupskim prostorija održana press konferencija Rukometnog kluba Konjuh, na kojoj su novinarima govorili sportski direktor Jasminko Omerefendić, trener Emir Junuzović i kapiten ekipe Haris Begić.

 "Pripreme smo počeli 23.jula, kako bi bili spremni do 7.septembra- kada počinje takmičenje u Premijer ligi BiH. Poznato je da je teško stanje, nalazimo se u recesionom periodu, te se moramo ponašati domaćinski, da sa raspoloživim sredstvima postignemo što bolje rezultate. Što se tiče igračkog kadra svi su rukometaši ostali u klubu, pa smo i dalje najmlađa ekipa Premijer lige. Potrebna su nam dva do tri pojačanja radi šire klupe za predstojeće prvenstvo i nastojaćemo u narednom perodu to riješiti. Želim se zahvaliti općini Živinice koja nas podržava i mnogo čini da klub preživi teškoće u kojima se nalazimo. Domaćinskim poslovanjem nemamo zaduženja, a pripreme ćemo obaviti u našoj sredini, bez troškova odlaska na planine i sportske centre", rekao je Jasminko Omerefendić.

 Šef stručnog štaba Emir Junuzović ističe da su prognoze nezahvalne, ali očekuje bolji plasman nego prethodne sezone:

 "Nastojimo maksimalno biti profesionalni i zajednički nam je cilj postići uspjeh.Prvenstvo će biti naporno pa ćemo ovih 15 dana raditi na fizičkoj spremi na stadionu Slavena i dvorani, drugi dio ćemo posvetiti tehničko taktičkim pripremama i na kraju predstoje pripremne utakmice. Prošle godine smo doveli u klub mlade igrače i sada od njih očekujemo više, jer imaju iskustva jednu sezonu. Rezultatom nećemo biti opterećeni, ali nastojaćemo iskoristiti priliku da budemo što bliže vrhu. Važno je da su obaveze prema igračima ispunjene i da su stvoreni uslovi za normalan rad i pripremanje ekipe".

 Kapiten Konjuha Haris Begić očekuje plasman ekipe na evropska takmičenja:

 "Cilj je da se dobro pripremimo, jer je liga povećana na 17 ekipa. Za ovih nekoliko dana piriprema vidim da su svi igrači ozbiljno shvatili šta ih čeka, marljivi su i daju sve od sebe, zalaganje je maksimalno. Želimo Evropu, imamo iskustva više i mislim da će naši mladi igrači iskoristi svoju priliku i pokazati koliko znaju".

 Važno je još istaći da uprava kluba vrši pregovore sa organizatorima Turnira šampiona u Doboju, pa bi se lako moglo desiti da u Živinicama gostuje Barcelona ili neka druga velika ekipa, što bi za dalju popularizaciju ove igre u gradu bilo od velikog značaja! 

Leave a Reply.