Picture
Nakon desetak uvodnih treninga koje su obavili na poligonu Vatrogasnog doma u Doboju i fitnes centru u Robotu, rukometaši Kaknja bazične pripreme obavili su na Ponijerima.
Nakon desetak uvodnih treninga koje su obavili na poligonu Vatrogasnog doma u Doboju i fitnes centru u Robotu, rukometaši Kaknja bazične pripreme obavili su na Ponijerima
Kao i prethodnih sezona, rukometaši Kaknja boravili su na sedmodnevnim pripremama na poznatom kakanjskom izletištu. Akcenat u radu, kako nam je rekao profesor tjelesnog odgojaMirza Demir, pod čijim nadzorom je obavljen ovaj dio priprema, stavljen je na podizanje motoričkih sposobnosti na viši nivo kroz transformacione procese kondicionog treninga gdje je stanje treniranosti podignuto na veću razinu.

- Svi igrači stoički su podnijeli teške treninge, međutim, osjetio se umor što je veoma bitno za ovu fazu trenažnog procesa, istakao je prof. Mirza Demir, koji je posebno pohvalio šestoricu juniora koji su za svoj uzrast dobro radili i izdržali naporne treninge.

Na Ponijerima je proteklih sedam dana treniraalo 17 igrača: Selmir Šestović, Mirza Burzić, Dejan Ivanišević, Amar Ekinović, Dino Sabljaković, Nedžad Zaimović, Kenan Duraković, Jasmin Rojo, Denis Suljević, Emin Tukulić, Antonio Hrgota i šestorica juniora: Benjamin Čehajić, Amar Kulović, Admir Bjelopoljak, Salih Delić, Nihad Begović i Dino Hadrović. Jedino je izostao golman Adnan Fejzović, dok su Visočani Haris Limo i Goran Antović napustili redove našeg rukometnog premijerligaša.

Osim povratnika Dine Sabljakovića i Kenana Durakovića, novih imena još nema. Čelnici kluba i trener Almir Amitović vode pregovore s potencijalnim kandidatima za mjesto desnog beka, koje je najdeficitarnije.

Zbog renoviranja Sportske dvorane, rukometaši Kaknja po povratku s Ponijera (srijeda 15. avgust / kolovoz, op.a) do Bajrama će trenirati na poligonu Vatrogasnog doma u Doboju, zatim narednih desetak dana u Zenici u sali na Bilmišću, gdje će odigrati i prve kontrolne utakmice.

- Bez obzira na stanovite probleme koje imamo zbog nemogućnosti korištenja Sportske dvorane u Kaknju, atmosfera među igračima je veoma pozitivna. Nastojat ćemo odigrati što više kontrolnih utakmica kroz koje ćemo modelirati igru i ekipu za narednu sezonu u kojoj nas kao debitante u premijerligaškom društvu očekuju teška iskušenja, istakao je trener rukometaša Kaknja Almir Amitović, koji se nada da će Uprava kluba uspjeti angažirati bar jedno kvalitetno pojačanje za poziciju desnog beka, koju je dosad "pokrivao" Amel Burzić, koji će u novoj sezoni igrati na mjestu krila koje je ostalo upražnjeno odlaskom Harisa Lime, koji se vratio u matični klub Bosna - Prevent iz Visokog. 

Leave a Reply.