Picture
Od danas za rukometašice tuzlanskog Jedinstva više nema ljetnog odmora. Trener Zvjezdan Tomić zajedno sa svojim saradnicima otpočeo je pripreme za nastup Labudica u Prvoj ligi FBiH.

Nakon istupanja iz Premijer lige BiH u Jedinstvu su "podvukli crtu" te su nakon pauze okupili veliki broj mladih igračica koje bi u dogledno vrijeme trebale vratiti Klub na staze stare slave.

"U novoj sezoni od iskusnijih igračica ćemo računati samo na Indiru Horozović s obzirom da je Nermina Kušmić dogovorila saradnju sa ekipom Zavidovića. Takođe i Sabina Zupčević je otišla u Brčko, tako da će Horozovićeva biti predvodnica našeg mladog tima", za Tuzla Sport kaše Zvjezdan Tomić, trener ŽRK Jedinstvo.

Sudeći prema informacijama koje dolaze iz tabora Labudica, ovaj tim će biti jedan od najmlađih u prvoligaškom društvu. S obzirom na finansijsku krizu Uprava Kluba ne planira trošiti novac na dovođenje iskusnih i provjerenih igračica, nego će se fokusirati na stvaranje vlastitog igračkog kadra koji bi za par sezona mogao ostvariti klupske ciljeve od kojih je primarni povratak u Premijer ligu BiH.


Leave a Reply.