Juče je nakon teže bolesti u UKC Tuzla preminuo u 75.godini života istaknuti sportski radnik Živinica Feliks Pajek. Bio je decenijama član uprave Rukometnog kluba Konjuh, ekipe koja je u njegovo vrijeme postizala, a i dans postiže, najveće uspjehe od svih tridesetak klubova na području općine Živinice.

  Ratni vihor Drugog svjetskog rata doveo je njegovu malobrojnu obitelj iz zloglasnog nnjemačkog logora Dahau u Živinice, gdje je rastao, školovao se, radio i dočekao penziju! Jednom rječju volio je Živinice i Živiničane i tu ostao do kraja života.Imao je velike organizatorske sposobnosti, a kao sekretar kluba revnosno je obavljao sve zadatke i na vrijeme organizovao sve susrete u kojima je Konjuh bio domaćin. I u najteža vremena po sport, kada nije bilo dovoljno novaca i klubu prijetila opasnost da istupi iz takmčenja, pronalazio je rješenja ustupajući svoju ušteđevinu! Za njega su Konjuh, njegovi igrači i uprava, bili sastavni dio obitelji i ništa mu nije bilo nerješivo. Svaki potreban trenutak bio je na radnom mjestu u klubu i doprinosio rješavanju najtežih zadataka, koji za njega, ustvari, nisu ni postojali.  Iz svake nemoguće situacije, a takvih u sportu uvijek ima, pronalazio je rješenja, na zadovojstvo svih u klubu, a posebno brojne armije navijača, koja je, kao i on, voljela rukometaše i RK Konjuh. Mnogi su dolazili i odlazili iz kluba, a Feliks je uvijek ostajao u Konjuhu-uvijek do kraja svog života!I u toj činjenici leži jedna od tajni velikog i trajnog uspjeha Rukometnog kluba Konjuh-decenijama jednog od najboljih u BiH.

 Tokom dugog radnog vijeka Feliks Pajek je obvaljao mnogo važne poslove u nekoliko ustanova i preduzeća Živinica. Između ostalog, bio je direktor Doma zdravlja Živinice, a u firmi Konjuh prošao je gotovo sve organizacione dijelove, od raznih administrativnih poslova, urednika radničkih novina Konjuha, komercijalsita, te direktor Radne zajednice Konjuha.Radio je sve i na svakom radnom zadatku postizao zapažene rezultate.

 Takav je bio naš Feliks Pajek, kojeg ćemo se uvijek rado sjećati-neka mu je laka zemlja bosanska!   
Leave a Reply.