Odigrana su još tri susreta 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše, a u sve tri su pobjede upisale domaće ekipe, Gradačac, Čelik i Zrinjski.Rukometaši Čelika su pred svojim navijačima savladali Leotar (31:27). Večim dijelom susreta Čelik je imao rezultatsku prednost, pa je na kraju i zasluženo slavio.

Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bio je Kadić sa 8 golova, dok je Davidović sa 9 golova bio najefikasniji kod Leotara.

Zrinjski je u hercegovačkom derbiju savladao Čapljinu (28:27). Hercegovački derbi opravdao je očekivanja. Utakmica je bila prava prvenstvena, jako borbena i puna naboja, a morala je intervenisati i policija kako bi se strasti na terenu smirile.

U prvom poluvremenu Čapljina je kontrolisala igru, pa se na odmor otišlo pri vodstvu gostiju od 15:13. U drugom dijelu Plemići ubacuju u brzinu više, te preokreću rezultat u svoju korist, no u samu završnicu ulazi se pri rezultatu 27:27.

Posljednji napad domaći uspjevaju realizovati, dok gosti to nisu uspjeli, pa je slavlje Plemića moglo početi. Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bili su Mandarić sa 8  i Zadro sa 6 golova, dok su Ostojić sa 8 i Kordić sa 6 golova bili najučinkovitiji kod Čapljine.

Gradačac je na domaćem parketu sa ubjedljivih 40:22 savladao Prijedor. Pobjeda domaćih niti u jednom trenutku nije dolazila pod znak pitanja, a rukometaše iz grada Zmaja od Bosne do pobjede su vodili Damir Doborac sa 10, te Zrnić sa 6 i Almir Doborac sa 5 golova. S druge strane, kod slabih Prijedorčana najefikasniji je bio Bezbradica.   
          Leave a Reply.