Gračanica - Zrinjski     38 : 37   (17:18)

Gračanički rukometaši su došli i do 4. pobjede iz zadnjih 5 susreta. U subotu navečer, u dvorani Luke stradala je ekipa Zrinjskog iz Mostara. Istina, rezultatski teže od očekivanog, ali zasluženo. Krajnji rezultat je glasio 38:37, poluvrijeme 17:18. Zrinjski, koji je prošle godine pobijedio u Gračanici, i ove je dosta namučio ekipu Jasmina Mrkonje. Iako su domaći rukometaši dobro počeli susret, imali po 3 gola prednosti, gosti uspijevaju, vođeni Mandarićem, da sustignu pa i preokrenu vodstvo u svoju korist. Imali su u prvom poluvremenu i 4 gola prednosti, da bi golom u zadnjim sekundama spasili vodstvo.
DOmaći rukometaši su u drugo poluvrijeme ušli bez ponajboljeg igrača i strijelca ekipe, Huseina Salkića, koji je zaradio povredu krajem prvog dijela. Unatoč tome, u drugi dio domaći ulaze sa čvrstom odbranom koja osigurava lagane golove iz kontri i polukontri. Prednost raste i do 6 golova, koju su domaći održavali većim dijelom drugog poluvremena. U zadnjih nekoliko minuta gosti uspijevaju samo da smanje zaostatak i da se kući vrate sa minimalnom porazom.

Zaslužena pobjeda Gračanice koja se sa nova tri boda sasvim približava samom vrhu tabele. U domaćim redovima se ponovo istakao golman Ahmetašević sa nekoliko odličnih odbrana, dok su u napadu najčešće pogađali Emir Ferhatbegović, Ovčina, Salkić, Brđanović i Osmanhodžić. Kod gostiju je bolji od ostalih bio Mandarić.

Pomenimo i to da je prije početka susreta, Adnan Džinić izveo početni udarac sa centra igrališta. Podsjećamo, da je Adnan dugo vremena vodio bitku sa teškom bolešću, da bi je napokon i dobio. Jedni od prvih među sportistima koji su pristupili humanitarnom prikupljanju sredstava za Adnanovo liječenje bili su rukometaši na čelu sa upravom kluba.

U narednom kolu dolazi nova prilika za pobjedu na gostujućem terenu protiv Kakanja. Objektivno kvalitetniji sastav Gračanice, vjerujemo da oporavljenim Salkićem, favorit je u Kaknju u narednom kolu.

Leave a Reply.