Picture
U okviru 3. kola Premijer lige za rukometaše večeras su u Mostaru snage odmjerili Zrinjski i Derventa, a nakon 60 minuta uspješniji su bili domaći, koji su slavili rezultatom 32:29.
U trećoj utakmici sezone podmlađeni Plemići uspjeli su osjetiti slast pobjede. Nakon poraza od Leotara i Prijedora mostarski premijerligaš na domaćem parketu savladao je Derventu.

Plemići su bolje otovorili susret, nakon 30 minuta imali su prednost od jednog gola (12:11), koju su do kraja uspkjeli i povećati za konačnih 32:29.

Najbolji u redovima Zrinjskog bili su Dario Zadro sa 10 golova i Bernard Mandarić sa 8, dok se kod gostiju istakao Zekić sa 9 golova. Također treba istaći domaćeg golmana koji je sa odličnim odbranama prelomio tok utakmice.

HMRK Zrinjski: Granić, Čutura, Lukić 3, Groznica 3, Ćorić, Kožulj, Mandarić 8, Bošnjak 2, D. Zadro 10, Perić,Šarac, Puljić,Džeba 3,Dominiković 3,Babić.

RK Derventa: Blagovčanin,Marić 1,Puzuljović 3,Sibinčić 2,Todorić,Zemunović 4,Škrga 3,Mišanović 2,Bjelić,Kuzman 2,Ristić,Lazarević,Zekić 9,Lukić,Bibić 3,Krstajić


Leave a Reply.