Picture
U prostorijama Rukometnog kluba Čelik u Zenici održana je press konferencije, na kojoj je govoreno o ukupnim dosadašnjim rezultatima kluba u novoj prvenstvenoj sezoni, te o derbi susretu četvrtog kola prvenstva u Premijer ligi BiH protiv Konjuha iz Živinica."Ekipu Konjuha izuzetno respektujemo i cijenimo. U njoj se nalazi nekoliko izvrsnih pojedinaca, kao što su Begić, Smajić, Suhonjić i drugi, ali za nas dilema nema, u ovoj utakmici za nas igra samo pobjeda", rekao je trener Čelika Ljubomir Miki Filipović.

Filipović je pozvao navijače Čelika da danas u što većem broju dođu u Gradsku arenu i podrže svoj tim u ovoj do sada najvažnijoj utakmici i u novom pohodu na sami vrh bh. rukometa.

"Podrška navijača nam je sada potrebnija nego ikada, jer nam u goste dolazi ekipa koja zna rukomet i s kojom ćemo na parketu voditi teški rat", kaže Filipović .

Kapiten Čelika Aldin Begagić je na press konferenciji rekao:

Mi smo u ovom prvenstvu iz tri utakmice uzeli maksimalan broj bodova, iako smo dostigli tek 50 odsto naše spremnosti ekipe. Naša forma je u uzlaznoj liniji, a Konjuha ćemo dobiti samo brbenom i čvrstom odbranom i složnom igrom cijelog tima."

Nastup na utakmici protiv Konjuha je neizvjestan za desnog beka Čelika Elvisa Brkića,
koji zbog povrede noge koju vuče još od utakmice prvog kola prvenstva protiv RK KaknJ, tako
da on nije nastupio ni protiv RK BosnA u Sarajevu. On je takođe bio na press konferenciji Čelika i
rekao sljedeće:

"Redovno idem na terapije kod fizioterapeuta, ali je moj nastup u petak protiv dobre ekipe Konjuha do kraja neizvjestan. Prije neću, nego hoću igrati. Poznajem dobro ekipu Konjuha, ali smatram da smo mi i sa mnom i bez mene bolja ekipa od našeg protivnika i da sa dobrom igrom svih mojih saigača možemo uzeti tri nova boda i nakon i četvrtog prvenstvenog kola zadržati se na vrhu tabele Premijer lige."

Pored Brkića, u petak je pod upitnikom i nastup lijevog krila Čelika Milana Duvnjaka, koji je od nedjelje pod visokom temperaturom i ove sedmice nije nikako trenirao.

Leave a Reply.