Picture
Delegacija Svjetske rukometne ferederacije (IHF) koju je predvodio Philippe Bana, direktor Svjetskog juniorskog prvenstva i direktor rukometne reprezentacije Francuske, danas je u pratnji predstavnika Rukometnog saveza BiH Smaje Karačića i Mirze Muzurovića posjetila zeničku Gradsku arenu, kao i hotele "Zenica" i "Dubrovnik".Povod je održavanje svjetskog juniorskog prvenstva (igrači do 21 godinu) koje bi se 2013. godine trebalo održati u BiH. 

"Ovo što Zenica ima kada je riječ o sportskoj infrastrukturi - to malo ko ima u Evropi! Za dvoranu i hotele, ocjena je - deset plus. Već sada mogu reći da će se kvalifikacije, te osmina i četvrtina finala igrati u Zenici, a sve kapacitete hotela Dubrovnik i Zenica smo potpuno zakupili za termine od 11. do 25. jula sljedeće godine“, izjavio je Bana. 

Dodao je kako je nakon viđenog u Zenici, Sarajevu, Banjoj Luci i Ljubuškom, koje je također obišao, uvjeren da će se u Bosni i Hercegovini organizovati svjetsko ili evropsko seniorsko prevenstvo. 

Prije obilaska hotelskih i sportskih kapaciteta, goste iz IHF-a i RSBiH predvođene domaćinom Panetom Škrbićem, predsjednikom RK Čelik, primio je i Husejin Smajlović, načelnik Općine Zenica.

Leave a Reply.