Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u Linzu odraditi prvi trening uoči kvalifikacionog duela sa domaćom Austrijom.
Za danas je u Linzu zakazano okupljanje našeg rukometnog nacionalnog tima, a selektoru Draganu Markoviću javit će se svi pozvani igrači.

"Sve ide po planu, mi smo već stigli u Beč. Čekamo ostale pa ćemo krenuti za Linz gdje ćemo u večernjim satima odraditi trening. Sutra ćemo trenirati dva puta, a ukoliko bude potrebe i na dan utakmice ćemo odraditi jedan trening", iz Beča za SportSport.ba govori selektor našeg nacionalnog tima Dragan Marković.

"Mislim da smo napravili pravi potez ovim okupljanjem u Austriji. Imat ćemo mnogo više vremena za uigravanje nego da smo se okupili u Bosni i Hercegovini. Organizacija je na visokom nivou, uostalom kao i svaki put kada igra naš nacionalni tim", dodao je Marković.

Prvi protivnik našem nacionalnom timu u kvalifikacijama biće Austrija, čiju reprezentaciju uglavnom sačinjavaju rukometaši koju igraku ili su igrali u Bundesligi.

"Iako Austrija ne pripada samom vrhu evropskog rukometa, sigurno se radi o jako kvalitetnoj reprezentaciji. Prva sedmorka im igra u Bundesligi i to dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Međutim, atmosfera u našem taboru je fenomenalna, nikog se ne bojimo i učinit ćemo sve da obradujemo naše vjerne navijače. Očekujem otvorenu i neizvjesnu utakmicu, no optimista sam i smatram da imamo reprezentaciju koja u srijedu može do pobjede", zaključio je Marković.Leave a Reply.