Nekadašnji juniorski rukometni reprezentativac Slovenije, Boris Bećirović, vrlo brzo mogao bi zaigrati za naš nacionalni tim.Boris Bećirović, igrač francuskog Pays Aix UCH-a, kontaktiran je od strane Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, a prilikom razgovora sa generalnim sekretarom Smajom Karačićem izrazio je želju za nastupom u našem nacionalnom timu.

"Kontaktirali smo Bećirovića, razgovarali smo sa njim i po svemu sudeći on će zaigrati za naš nacionalni tim. Igrao je za juniorsku selekciju Sloveniju, no roditelji su mu iz Bosne i Hercegovine, a i on je rođen  u našoj zemlji, tako da  neće imati problema pri vađenju dokumenata", za SportSport.ba je istakao Karačić.

"Odmah nakon duela sa Austrijom on će se priključiti našoj reprezentaciji. Doći će da osjeti atmosferu, te da trenira sa našim reprezentativcima i u tom periodu ćemo učiniti sve kako bismo riješili njegovu papirologiju. Svaki igrač nam je potreban. Bećirović može igrati na poziciji srednjeg i lijevog vanjskog i doista smo prezadovoljni što smo ostvarili kontakt sa ovim igračem", dodao je Karačić.

U dosadašnjem dijelu francuskog prvenstva ovaj 25-godišnji igrač odigrao je pet susreta za Aix i pritom je postigao 22 gola.
Leave a Reply.