Picture
RK Žepče osnovan je 2008., a trenutačno se natječe u Prvoj ligi Federacije BiH, skupina Sjever. Iako igra uglavnom s igračima koji su iz samog Žepča ili obližnjih Zavidovića, gdje je rukometna tradicija zbog RK Krijave puno veća, momčad je uspjela prošle sezone zauzeti visoku treću poziciju. Kako momčad iz sezone u sezonu stalno napreduje, i klupske ambicije su porasle. No, problem je što se, kao i uvijek, želje i realni dometi teško mogu uskladiti. Žepčaci bi, uz nužna igračka pojačanja, imali kvalitetu za Premijer ligu Bosne i Hercegovine, a dvorana koju koriste, sportska dvorana KŠC-a Don Bosco u Žepču, bila bi među boljima u ligi. Međutim, pitanje je imaju li sredstava za igrati viši rang.

- Novac nam je problem kao uostalom svim sportskim klubovima u Bosni i Hercegovini. Snalazimo se kako znamo, podržava nas općina Žepče, te glavni sponzori (Zovko Osiguranje, Car-Trim…). Unatoč svim problemima želimo zadržati visoke ciljeve, odnosno ostati u vrhu skupine Sjever. Ako bi se uključio još neki sponzor i ako bi novca bilo malo više, krenuli bismo i po Premijer ligu, kaže sportski direktor RK Žepče Ivan Širić.

Trener Pero Zekić i pomoćnik Josip Klarić već su poveli igrače na pripreme za novu sezonu. Za Žepčake sezona starta 6. listopada i to domaćom utakmicom protiv Banovića. U sklopu priprema već su odigrali prvu utakmicu u kojoj su bili uspješniji s 22:16. Usporedo sa seniorskim pogonom radi i brojni omladinski kadar.

- Omladinski pogon je krenuo s radom i naši mladi rukometaši aktivno se natječu u županijskoj ligi i ligi Herceg Bosne. Imamo dosta mladih igrača koji su registrirani za seniore i igrat će u prvoj momčadi, premda su praktično juniori. Imamo perspektivu i kvalitetu, a jedino što je još potrebno je logistička potpora, zaključio je sportski direktor Žepča.

U nedjelju spektakl protiv Bosne

RK Žepče će sudjelovati u Kupu Bosne i Hercegovine, no u prvom kolu nisu imali baš velike sreće sa ždrijebom. Kuglice su im za protivnika donijele sarajevsku Bosnu, sedmerostrukog prvaka Bosne i Hercegovine, donedavnog člana Lige prvaka. Iako Studenti nisu više jaki kao prije nekoliko godina, svejedno će biti veliki favoriti u Žepču. Ako ništa, domaćinu će to biti prilika u nedjelju, 23. rujna napuniti novu dvoranu.

- Bit će to odlična prilika za naše igrače da pokažu koliko mogu protiv momčadi iz samog vrha bh. rukometa. I navijači će dobiti pravu poslasticu, a uz to nam to može biti generalna proba pred početak prvenstva, istaknuo je sportski direktor Žepča Ivan Širić.aasdad
9/19/2012 02:22:19 am

Je sto ga usraste sad... Pod prvo Zepce je zavrsilo na cetvrtoj poziciji jer je ispred njih na trecoj poziciji Jajce, sa isto bodova ali sa vecom gol razlikom. A sto se tice premier lige, mogu sanjati o tome. U ligi ima dosta kvalitetnijih klubova, od zepca, kojima takodje nedostaje samo novac da idu dalje. Zapravo citava liga je takva, ko ima para, ide dalje... Tako da nemojte preseravati sa glupostima i supljim pricama... Unaprijed hvala. Pozdrav iz Jajca! :*

ReplyLeave a Reply.