Picture
Rukovodstvo Rukometnog kluba Kakanj uspjelo je prije kraja prelaznog roka kompletirati redove i trener Almir Amitović može biti zadovoljan kadrom s kojim će startovati u premijerligaškom društvu 
Dolaskom beka Enesa Karahasanovića iz Čelika (bio na posudbi u prvoligašu Žepču, op.a) i desnog krila Ajdina Demirovića iz Bosne BH Telecoma,te povratkom Kenana Durakovića, Dine Sabljakovića i Edina Velispahića, koji su se nakon jedne sezone provedene u redovima sarajevskih "studenata" vratili u matični klub, Kakanjci su dobili potrebnu širinu i pojačali konkurenciju u svim linijama tima, što je i bila želja trenera Almira Amitovića i njegovog asistenta Mirze Demira.

- Sastavili smo mladu i izuzetno perspektivnu ekipu, koja će predvođena iskusnim golmanom Selmirom Šestovićem i kapitenom Nedžadom Zaimovićem, moći pružiti jak otpor svim protivnicima. Na meni je da iskoristim ovaj potencijal i jednim ozbiljnim i temeljitim radom ukomponiram postavu koja će se iz utakmice u utakmicu dizati i stasati u jednu respektabilnu ekipu, koja neće biti topovska hrana u premijerligaškom društvu, kaže Almir Amitović trener rukometaša Kaknja.

Da se ova ekipa Kaknja može uspješno nositi i s najjačim timovima u Premijer ligi, pokazala je i prva kontrolna utakmica u Sarajevu protiv Bosne BH Telecom u kojoj je poražena s pet golova razlike (28:33).

-Na ovoj utakmici koristio sam usluge samo desetorice igrača jer su izostali pivoti Ekinović i Rojo, a još nismo bili okončali pregovore sa novajlijom Demirovićem. Do početka prvenstva planiramo odigrati najmanje četiri kontrolne utakmice jer imamo dosta promjena u ekipi i primarni zadatak je modeliranje igre i tima, ističe trener Amitović, koji traži strpljenje jer je svjestan da u prvim kolima njegovi izabranici neće biti u top formi.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji Sportske dvorane, rukometaši Kaknja treninge obavljaju u Zenici u sali na Bilmišću i kako sada stvari stoje, najvjerovatnije će morati tražiti zamjenu domaćinstva od Čelika s kojim igraju na startu novog prvenstva ili će Zeničane dočekati u Sportskoj dvorani u Visokom koju su prijavili kao zamjensku. Ovo je, nema sumnje, veliki problem koji iziskuje dodatne financijske troškove i remeti program rada, ali ne narušava atmosferu koja vlada među igračima čiji entuzijazam i želja za igranjem u elitnom društvu nadmašuju sve nedaće.

- Problema ima, ali ih u hodu rješavamo. Bitno je da vlada radna atmosfera, da smo kompletirali igrački kadar i da imamo podršku Uprave. Ako uspijemo do početka prvenstva (7/8.septembar,opa.) odigrati planirani broj kontrolnih utakmica, vjerujem da ćemo spremno dočekati start i opravdati očekivanja, kaže Almir Amitović, trener rukometaša Kaknja, koji se ima lijepo mišljenje o novajlijama Karahasanoviću i Demirovića, kao i o povratnicima Durakoviću, Sabljakoviću i Velispahiću, od kojih se ovaj posljednji tek u ponedjeljak priključio pripremama i u velikom je zaostatku kao i Ajdin Demirović, s kojima će narednih desetak dana prof. Mirza Demir raditi na sticanju tjelesne snage kako bi bar donekle kompenzirali odsustvo s bazičnih priprema koje su obavljene na Ponijerima. 

Leave a Reply.