Picture
Rukometaši Bosna BH Telecoma odigrali su dva prijateljska susreta. U prvom su s minimalnih 30:29 poraženi od Krivaje, dok su večeras u Visokom savladali domaću Bosnu sa 34:28. Izabranici Zuhdije Korkarića večeras su u Visokom nadigralu domaću momčad. Nakon 30 minuta na semaforu je stajalo 12:12, da bi u drugom dijelu Studenti ubacili u brzinu više i na kraju su zasluženo slavili.

Najefikasniji kod pobjedničke momčadi bili su Bračković sa 9, Hrbat sa 7, te Halilković sa 5 golova. 
Gradačac, prijateljska utakmica, petak 17.8. od 18:00 h

Gradačac   -  Gračanica      34 : 29   (13:10)


Gračanički rukometaši su doživjeli poraz u prvom nastupu u novoj sezoni. U prijateljskoj utakmici odigranoj u petak u Gradačcu, poraženi su rezultatom 34:29, poluvrijeme 13:10 za domaće.

Kako je ovo bila prva provjera nakon priprema za igrače trenera Jasmina Mrkonje, još uvijek je rano davati bilo kakve ocjene o igri, igračima i njihovom nastupu.

Pred rukometašima je period u kojem će odigrati veliki broj prijateljskih utakmica do početka prvenstva, a posebno zanimljivo će biti naredne sedmice u Doboju na Turniru šampiona gdje će biti izvučeni i takmičarski brojevi Premijer rukometne lige BiH, kada će i ekipa Gračanice saznati imena svojih protivnika i raspored takmičenja.

Leave a Reply.