Picture
Večerašnjim susretom Goražda i Čapljine, otvara se nova sezona rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine. Nakon višemjesečne pauze, premijerligaši će pokušati sa trona skinuti dobojsku Slogu, koja je prošle sezone odličnim igrama došla do svoje prve titule prvaka države. 
U prvom susretu, koji se igra večeras od 19 sati i 30 minuta, Čaplina gostuje u Goraždu, a već sutra nas očekuju nova dva okršaja.
 
U Lukavcu sa početkom u 17:30, Gračanica će odmjeriti snage sa Gradčcem, a sat vremena kasnije, u Mostaru će se susresti momčadi Zrinjskog i Leotara.
 
Za subotu je prema rasporedu Rukomentnog saveza Bosne i Hercegovine, planirano odigravanje posljednja tri susreta bh. rukometaša.
 
Bosna BH Telecom, koja je podmladila ekipu i dovela nekoliko omladinskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine, u Sarajevu će sa početkom u 16 sati odigrati derbi meč sa Konjuhom iz Živinica, dok će od 19 sati biti igrani mečevi u Visokom i Zavidovićima, u kojima će snage odmjeriti momčadi Bosne Prevent i Prijedora, te Krivaje i Dervente.
 
Satnica susreta momčadi Kaknja i Čelika još uvijek nije službeno potvrđena.
 
Treba dodati da će najbolje tri momčadi iz ovog dijela prvenstva, Premijer lige i Seha lige, igrati Ligu 6 protiv branioca titule dobojske Sloge, Borca i Izviđača, te će se između ovih momčadi odlučiti pitanje šampiona.
 
Izrazitih favorita u nadolazećoj sezoni nema, te nas svasvim sigurno očekuje uzbudljiva rukometna sezona.
Leave a Reply.