Picture
Danas i sutra na rasporedu su utakmice 9. kola Premijer lige za rukometaše, a jedan od derbija u Sarajevu će odigrati Bosna BH Telecom i Bosna Prevent.
Dueli dvije Bosne ne tako davno su odlučivali o tome ko će biti prvak. Međutim, danas su se stvari promijenile, no bez obzira na to, večeras nas na Mojmilu očekuje zanimljiv susret.
 
Sarajevski Studenti u večerašnji duel ulaze oslabljeni za povrijeđenog Bračkovića, no šef struke sarajevske momčadi Zuhdija Korkarić i pored toga očekuje trijumf svojih izabranika.
 
"Pred nama je jako važan susret u koji ulazimo oslabljeni. Nedostaje nam Bračković, ali imamo širok igrački kadar koji će nadomjestiti njegov izostanak",  izjavio je trener Studenata, Zuhdija Korkarić.
 
"Gosti iz Visokog u Sarajevo dolaze ranjeni jer su u prošlom kolu pretrpjeli poraz na domaćeme terenu i sigurno će učiniti sve kako bi te bodove nadoknadili. Imaju nekoliko dobrih pojedinaca, tu prije svega mislim na Mirzu Hurema, koji na svakom susretu postiže veliki broj pogodaka. Nisu bezopasni i neće nam biti lako, ali uz veliklu borbenost možemo do trijumfa", dodao je trener Bosna BH Telecoma.
Leave a Reply.