Picture
Od samog početka utakmice domaći su ušli borbeno sa željom da već u prvom poluvremenu naprave značajniju rezultatsku prednost. Borbena igra domaćih se isplatila jer su cijelo prvo poluvrijeme imali prednost u jednom momentu bilo je i pet golova razlike (11:6) da bi do kraja prvog poluvremena gosti ipak smanjili prednost. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 16:13.

U drugom poluvremenu neočekivani pad igre Goražda i vjerovatno najloših 30 minuta igre Goražda u ovoj sezoni. Bezidejnost u napadu, te loša igra u odbrani rezultairala je da se već u prvih nekoliko minuta drugog poluvremena istopila prednost domaće ekipe. U tom dijelu igre zahvaljući prije svega golovima Bukve koji je bio i jedini raspoloženi igrač u redovima domaćih Goražde je uspjevalo rezultatski biti u igri. Pred sami kraj utakmice Gračanica uspjeva doći u prednost po prvi put na utakmici (25:26). Ipak na kraju Goražde je na kraju uspjelo izvući nerješen rezultat što je gledajući oba poluvremena i najrealniji ishod susreta.

U redovima Goražda pored spomenutog Bukve koji je postigao 10 golova, jedino vrijedi istaći da je Dedović bio raspoložen za igu i da je postigao pet golova. Kod gostiju Salkić je dao osam a Ovčina 7 golova.

MRK Gorazde-RK Gračanica

Gradska dvorana Mirsad Hurić 1000. Sudije: Žarko Hrstić, Mario Primorac. Sedmrci: Goražde: 6(5): Gračanica 3(3): Isključenja: Goražde: 4 minuta: Gračanica 10 minuta. Rezultat: Goražde: Gračanica 27:27 (16:13)

MRK Goražde: Bukva 10, Osmanković,  Bičo, Fazlić, Krakonja2, Dedović 5, Lučić 3, Merkez, Savić, Fidahić 1, Halilović 3, Kulović, Džananović, Žiga 2, Hurić Pilav.

Trener: Dževad Ćulov

RK Gračanica: Ahmetašević, Ahmetbegović, Spahić, Salkić 8, Mujačić, Sarajlić, Buljugija 1, Alibegović 3, Saračević, Osmanhodžić 3, Hasić, Ovčina 7, Brđanović 2, Ferhatbegović 3, Mulahalilović

Trener: Jasmin Mrkonja

Leave a Reply.